Azijn, appel en vurig

Azijn maken is ook fermenteren. Er zijn veel verschillende manieren die ik ook graag uitprobeer. Zo staan er nu 2 potten vol met appelschillen en klokhuizen in water op het aanrecht. De schillen moeten onder water blijven en het geheel gaat fermenteren tot appelciderazijn. Een proces van zeker een maand. Lijkt het je leuk om zelf te proberen, hier vind je de stapvoorstap uitleg.

Een andere leuke en altijd-lukt-manier om een Vurige kruiden/appelazijn, of Vuurcider, te maken is een pot vol te stoppen met citroen, rode peper, gember,kurkuma, rozemarijn, tijm, ui en knoflook en appelazijn uit een fles. dit laat je 6-8 weken staan, dan zeven en in flesjes bewaren. Vuurcider schijnt goed te zijn voor je immuunsysteem, te werken tegen verstopte voorhoofdholtes en je te beschermen tegen veel kwalen. Neem er dan elke dag als een soort ‘borrel’ een eetlepel vol van, maar het kan ook gewoon door de sla. Dit recept komt via de Metro uit het fermenteerboek van Adam Elabd.

vurige kruidenazijn

vurige kruidenazijn1

Leave a comment